Moody's i-a retras Marii Britanii triplul A si a scazut nota la Aa1

Data publicarii: 25-02-2013 | International

Agentia de rating Moody's i-a retras vineri Marii Britanii triplul A si a scazut nota datoriei tarii cu o treapta la Aa1 ca urmare a "incapacitatii" perspectivelor de crestere economica.

Intr-un comunicat, agentia americana face referire mai ales la "incapacitatea continua a perspectivelor pe termen mediu" ale Marii Britanie si afirma ca se asteapta ca activitatea economica lenta a tarii sa "se extinda in a doua jumatate a deceniului". 

Economia britanica a facut un prim pas spre o noua recesiune cu o contractie de 0,3% in trimestrul IV al anului 2012, in timp ce ea a iesit in vara anului trecut din a doua recesiune de la inceputul crizei, aminteste AFP. 

Moody's a evocat de asemenea "provocarile" cu care se confrunta tara in ceea ce priveste consolidarea fiscala in timp ce "capacitatile de absorbtie" de socuri economice au slabit. 

Moody's, care a ridicat perspectiva tarii de la negativa la stabila, insista cu toate acestea asupra rezistentei economiei britanice, "extrem de competitiva" si "bine diversificata". 

"Solvabilitatea Marii Britanii ramane extrem de ridicata", a insistat agentia. 

Sursa: AGERPRES