Ungureanu: Media cresterii economice in Romania ultimilor 23 de ani este de un procent

Data publicarii: 25-02-2013 | Economie

Media cresterii economice in Romania, calculata pe ultimii 23 de ani, este de un procent, a declarat sambata, la Deva, presedintele partidului Forta Civica (FC), Mihai-Razvan Ungureanu, mentionand ca formatiunea politica pe care o conduce lucreaza la o analiza a pierderilor pe care le-a suferit economia romaneasca din 1990 incoace prin privatizarile gresite.

''Am cerut unui colectiv de experti cu care lucram sa faca o analiza a tuturor pierderilor pe care le-a inregistrat economia nationala pe seama proceselor de privatizare (...) gresit orientate. Pentru ca nu pot sa-mi imaginez altceva in momentul in care un investitor cumpara un combinat si-l face fier vechi intr-un an de zile. Facem un asemenea inventar si vrem sa-l aducem in atentia opiniei publice'', a afirmat liderul Fortei Civice. 

Referindu-se la evolutia cresterii economice, fostul premier a mentionat ca au fost perioade de crestere si de scadere economica, dar, pe ansamblu, acest indicator este egal cu un procent. ''Media cresterii economice in Romania, in 23 de ani, este de un procent. Avem ani in care cresterea economica este 6 procente si ani in care cresterea economica este de minus 9 procente. Dar media aritmetica este de un procent. Spuneti-mi si mie cum se poate sa ajungi, cu un procent, pe criterii de convergenta, la media statelor dezvoltate din UE. Pentru ca aceea este tinta noastra: sa ajungem, de exemplu, la un produs per capita care exista si in Ungaria sau Polonia, Slovacia. Aceasta este, de fapt, tinta noastra de convergenta, in mod real'', a spus senatorul Mihai-Razvan Ungureanu. 

El a aratat ca Forta Civica lucreaza la un program alternativ de guvernare care va include si o componenta de reindustrializare a tarii, apreciind ca exista solutii. ''Lucram la ea, speranta pe care o avem este ca, pe seama structurii de guvern alternativ pe care o propunem si a programului alternativ de guvernare, in luna care urmeaza, sa putem genera si schite de politici mari de genul politicii de reindustrializare a Romaniei. Pentru ca solutii sunt'', a sustinut Ungureanu. 

Liderul Fortei Civice a fost prezent sambata, la Deva, unde s-a intalnit cu membri ai partidului si a participat la inaugurarea sediului filialei judetene Hunedoara a FC. 

Sursa: AGERPRES.