Actiunile Mechel Targoviste suspendate de la tranzactionare ca urmare a deschiderii procedurii de insolventa

Data publicarii: 25-02-2013 | Bursa

Actiunile Mechel Targoviste au fost suspendate luni, incepand cu ora 9.30, de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, ca urmare a deschiderii procedurii de insolventa, conform anuntului publicat pe site-ul BVB.

In data de 22 februarie, Tribunalul Dambovita a admis cererea Mechel Targoviste de reorganizare si a deschis procedura generala de insolventa a companiei. 

Ultimele tranzactii cu actiuni Mechel au avut loc in data de 15 februarie 2013, cand au fost vandute 2.000 de actiuni, in valoare de 1.098,50 lei, la un pret mediu de 0,5495 lei/actiune. 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat vineri, dupa intalnirea cu reprezentantii conducerii Mechel, ca la inceputul lunii martie vor fi repornite unitatile de la Targoviste si de la Buzau. 

'La inceputul lunii martie Mechel va reporni unitatile de la Targoviste si de la Buzau. Salariatii primesc acum 75% din drepturile cuvenite. Aceasta inseamna 80% din intreaga capacitate de pana acum din unitatile Mechel. De asemenea, 3.000 de salariati din cei 4.000 vor incepe lucrul', a afirmat Varujan Vosganian. 

In cererea de intrare in procedura de reorganizare judiciara depusa de companie se mentioneaza ca se are in vedere protejarea intereselor societatii si relansarea activitatii pe baze solide, in temeiul unui plan de reorganizare, care va conduce la viabilizarea societatii. 

'Cu sprijinul Invest Nikarom, societatea care detine indirect pachetul majoritar de actiuni, se vor face eforturi pentru repornirea activitatii la Mechel Targoviste in conditii de eficienta economica', este mentionat intr-un comunicat transmis saptamana trecuta BVB. 

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajati. 

Combinatul a fost preluat in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel. 

La inceputul acestei saptamani a fost facuta publica informatia potrivit careia Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL. 

Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Sursa: AGERPRES