Parlament: Alexandru Giboi, validat in functia de director general al AGERPRES

Data publicarii: 26-02-2013 | Media

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor l-a validat, in sedinta de luni, pe Alexandru Giboi in functia de director general al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES.

In favoarea acestuia s-au exprimat 278 de parlamentari, iar impotriva au votat 58 de deputati si senatori. 

Votul a fost secret, cu buletine. 

La dezbaterile din plenul reunit al Parlamentului, democrat-liberalul Tinel Gheorghe a precizat ca grupurile parlamentare ale PDL din Camera Deputatilor si Senat vor vota impotriva validarii lui Alexandru Giboi ca director general al AGERPRES. 

"Din punctul de vedere al PDL, nu credem ca este o nominalizare corecta. Daca in fruntea uneia dintre cele mai importante institutii de presa din Romania, PSD vine cu directorul de presa al partidului, crezand ca isi va ameliora imaginea in strainatate, este o mare greseala. Eu cred ca PSD si USL in integralitatea lui putea sa gaseasca alta solutie pentru aceasta functie. PDL, cat a guvernat, nu a procedat in acest fel si nu a facut nicio schimbare la AGERPRES. PDL va vota impotriva acestei propuneri pentru ca nu credem ca directorul de presa al PSD-ului poate fi seful AGERPRES", a sustinut deputatul PDL. 

In replica, presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, social-democratul Georgica Severin, le-a reamintit democrat-liberalilor ca si ei au propus-o pe sefa Biroului de presa al PDL, Ada Mesesan, ca membru in Consiliul de Administratie al Teeviziunii Romane. 

"Am apreciat intotdeauna capacitatea memoriei de a fi selectiva. Alexandru Giboi este o persoana extrem de competenta si care nu a fost amestecata in niciun scandal. As vrea sa le reamintesc colegilor din Opozitie cum au propus pentru Consiliul de Administratie al TVR si, la un moment dat, chiar pentru functia de presedinte al TVR, pe doamna Ada Mesesan, presedinta Biroului de presa, si pe domnul Paul Calin Botez, consilierul personal al Robertei Anastase. Deci nu vad de ce ar fi o incompatibilitate", a afirmat senatorul PSD. 

Anterior validarii de catre Parlament, premierul Victor Ponta a precizat ca Alexandru Giboi nu a fost membru al Partidului Social Democrat. 

Ponta a afirmat, referindu-se la propunerea de numire in functia de director general al AGERPRES a sefului Biroului de presa al PSD, Alexandru Giboi, ca oamenii isi pot indeplini atributiile fara a tine cont de apartenentele anterioare. 

Comisiile reunite pentru cultura ale Parlamentului l-au avizat favorabil, tot luni, pe Alexandru Giboi in functia de director general al AGERPRES. 

Potrivit legii de organizare si functionare a AGERPRES, institutia este condusa de un Consiliu Director, coordonat de un director general cu rang de secretar de stat. Directorul general este propus de primul-ministru si numit prin votul Parlamentului, cu avizul comisiilor de specialitate, in sedinta comuna a celor doua Camere, in cel mult 15 zile de la nominalizare. Durata mandatului directorului general este de cinci ani. 

Conform legii, AGERPRES se organizeaza si functioneaza ca institutie publica autonoma, de interes national, cu personalitate juridica, independenta editorial, sub controlul Parlamentului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: