Amenda primita de Eureko Pensii de la Consiliul Concurentei a fost anulata de instanta

Data publicarii: 26-02-2013 | Finante-Banci

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat amenda prin care Consiliul Concurentei a sanctionat Eureko Pensii pentru ca, alaturi de alte 13 societati, ar fi incalcat legislatia prin repartizarea in mod egal a persoanelor care au semnat mai multe cereri de aderare la un fond de pensii private.

"Admite recursul declarat de Eureko Pensii impotriva sentintei civile 4696/6 iulie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti. Modifica sentinta atacata in sensul ca admite actiunea formulata de reclamanta Eureko Pensii Private si anuleaza Decizia 39/07.09.2010 a Consiliului Concurentei in ceea ce o priveste pe reclamanta. Irevocabila. Pronuntata, in sedinta publica, 21 februarie 2013", se precizeaza pe site-ul instantei.

 Amenda aplicata Eureko Pensii s-a ridicat la 382.215 de lei. In acest proces compania a fost reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii.

 In august 2010, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a anuntat ca institutia a amendat cu 5,2 milioane de lei un numar de 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) pentru ca acestia au convenit sa incalce legislatia cu privire la repartizarea persoanelor care s-au inscris la doua sau mai multe fonduri.

 "Potrivit legii, cei cu mai mult de doua semnaturi trebuiau sa intre intr-un proces de repartizare aleatorie, asa numita loterie. Practic, administratorii s-au inteles si si-au impartit in mod egal persoanele cu dubla semnatura", declara Chiritoiu intr-o conferinta din august 2010.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: