SIF Transilvania, in topul tranzatiilor pe Bursa dupa anuntul dividendelor

Data publicarii: 26-02-2013 | Bursa

Bursa de la Bucuresti a scazut usor, cu 0,3%, intr-o piata unde investitorii au vizat cu precadere actiunile Fondului Proprietatea (FP) si SIF Transilvania (SIF3), astfel ca aceste titluri au asigurat aproape trei sferturi din lichiditate, scrie Mediafax.

Majoritatea actiunilor de la BVB au inregistrat fluctuatii reduse inca de la deschidere, iar atentia putinilor investitori prezenti la tranzactionare a fost axata doar pe cateva titluri. Astfel, rulaje de peste 50.000 de lei au inregistrat doar actiunile emise de 15 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

"Investitorii locali au inceput sa intre intr-o perioada de consevare, iar acum se mai fac doar ultime miscari inainte de datele de inregistrare pentru dividende. Pe masura ce incep anunturile propunerilor de dividend, investitorii incep sa se uite catre actiunile cu un randament mai ridicat al dividendelor, sau marcheaza din profiturile inregistrat datorita cresterilor importante ale actiunilor respective si care acum nu mai au perspective favorabile. In aceste conditii, nu este de mirare ca in sedinta de luni, SIF Transilvania a fost una dintre cele mai lichide actiuni, dupa ce vineri conducerea societatii a convocat AGA si a anuntat propunerea pentru dividendul aferent anului anterior", a declarat directorul de tranzactionare al Intercapital Invest, Mihai Muresian.

Actiunile SIF Transilvania au fost printre putinele titluri vizate de investitori inca din primele minute, dupa ce societatea a anuntat vineri seara ca propune actionarilor un dividend brut de 0,175 lei/titlu, usor peste cel acordat anul trecut. Actionarii ar urma sa incaseze, astfel, 90% din profitul record inregistrat anul trecut de SIF Transilvania, de 212,4 milioane lei (47,6 milioane euro).

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: