Preturile hotelurilor si pensiunilor au scazut la niveluri apropiate de cele ale locuintelor de lux

Data publicarii: 26-02-2013 | Imobiliare

Hotelurile si pensiunile din marile orase sunt scoase la vanzare la preturi apropiate cu cele ale locuintelor de lux, din cauza crizei, astfel ca cel mai scump hotel din Bucuresti costa 1,7 milioane euro, iar in provincie 2,5 milioane euro.

"Ca proprietati generatoare de venituri, hotelurile si pensiunile resimt din plin efectele recesiunii. Cei interesati de pornirea unei afaceri in industria ospitalitatii pot achizitiona astazi unitati de cazare de mici dimensiuni la preturi comparabile cu cele practicate pe segmentul rezidential de lux", se arata intr-un comunicat al portalului SpatiiComerciale.ro, lansat in ianuarie de imobiliare.ro.

Cel mai scump hotel scos la vanzare in Capitala este amplasat in zona Batistei, in apropiere de Piata Universitatii, si are un pret cerut de 1,7 milioane de euro. Este o unitate cotata la patru stele, cu o capacitate de cazare de 48 de locuri (zece camere matrimoniale, opt camere duble si doua apartamente). Imobilul este inscris pe lista monumentelor istorice din Bucuresti si dispune de un restaurant cu pana la 60 de locuri, precum si de o terasa de 150 de locuri.

Pe locul al doilea in clasament se inscrie un hotel de trei stele din zona Victoriei, care poate fi achizitionat cu 1,39 milioane euro. Imobilul este format din 17 camere, are o suprafata totala de 600 de metri patrati si un teren de 200 de metri patrati. Spre comparatie, in zona Victoriei o vila cu sapte camere din 1920, cu o suprafata de 170 de metri patrati utili, este scoasa la vanzare pentru 1,5 milioane euro.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: