AVAS, BCR si Electrica au acceptat sa faca parte din Adunarea Creditorilor de la Oltchim

Data publicarii: 27-02-2013 | Economie

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Banca Comerciala Romana (BCR) si Electrica au acceptat sa fie membri in Adunarea Creditorilor de la Oltchim, care va avea prima intalnire in data de 15 aprilie, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Niculae Balan, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului.

'Oltchim nu mai cumpara, in acest moment, curent electric de la Electrica. In aceste conditii, ar fi fost greu de explicat Uniunii Europene de ce societatea furnizoare de energie electrica ar livra curent electric fara sa primeasca bani. Adunarea Creditorilor este fixata pentru data de 15 aprilie. AAAS, BCR si Electrica au acceptat deja sa fie membrii in Adunarea Creditorilor, iar relatia cu acestia este, in acest moment, de informare. La momentul actual, numai la AVAS si Electrica, creantele Oltchim sunt de 400 milioane euro', a afirmat Balan. 

Potrivit ministrului Economiei, in prezent Oltchim se afla intr-o stare tehnica buna. 

'Oltchim este intr-o stare tehnica buna, la ora actuala. Este o companie buna, numai ca a fost jecmanita si privatizata intr-un mod ocult. Impreuna cu administratorii judiciari ai Oltchim, am facut un inventar al tuturor ipotecilor de la Oltchim si este posibil sa anulam unele ipoteci pentru a fi utilizate ca garantie pentru alte bunuri. Oltchim este intr-o stare de schizofrenie din punct de vedere al dreptului imobiliar', a subliniat Vosganian. 

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. 

Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: