Credit Europe a inchis opt sucursale intr-un an, dar a atras 80.000 de clienti noi

Data publicarii: 27-02-2013 | Finante-Banci

Credit Europe, o banca de talie medie detinuta de grupul turc cu acelasi nume, a inchis in ultimul an opt unitati, ajungand la o retea de 70 de sucursale si agentii, dar a reusit sa atraga 80.000 de clienti noi. Banca are in prezent 500.000 de clienti. 

Spre comparatie, la inceputul anului trecut numarul clientilor bancii era de 420.000, in timp ce reteaua teritoriala era formata din 78 de sucursale si agentii. Circa 320 de sucursale si agentii au fost inchise anul trecut in tot sistemul bancar in conditiile in care bancile incearca sa se ajusteze la noile conditii din economie, caracterizate de apetitul redus pentru creditare al populatiei si companiilor. 

Pe de alta parte, bancile incearca sa atraga mai multi clienti cu produse tranzactionale sau carduri de credit pentru a-si intari baza de venituri slabita de vanzarile reduse de credite. Credit Europe este una dintre bancile care au mizat pe cardul de credit pentru a atrage clienti, avand in portofoliu peste 300.000 de "plastice". Bancile mizeaza acum pe canalele alternative pentru a-si deservi clientii, Credit Europe relansand luna aceasta serviciul telefonic interactiv, prin care clientii pot solicita informatii sau pot efectua tranzactii.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: