Veniturile bugetare si creditarea sunt pe minus, iar entuziasmul investitorilor straini s-a temperat

Data publicarii: 28-02-2013 | Finante-Banci

Ministrul Liviu Voinea spune insa ca datele bugetare pe ianuarie sunt bune, in conformitate cu asteptarile. Inceputul anului 2013 a venit cu vesti amestecate. Dupa o imbunatatire a preceptiei pietelor externe privind Romania, cu implicatii pozitive la nivelul dobanzilor la care  s-a imprumutat statul si al cursului de schimb, treptat, entuziasmul s-a mai temperat, creditarea si veniturile bugetare sunt pe minus, in timp ce absorbtia fondurilor europene ramane redusa.

Liviu Voinea, ministrul bugetului, spune ca datele la nivelul veniturilor bugetare sunt bune.

 Veniturile bugetului consolidat au fost in prima luna cu 1,8% mai mici comparativ cu ianuarie 2012, iar creditarea a scazut cu 2,4%, in timp ce dobanzile au scazut in ianuarie, leul s-a apreciat, iar bursa a crescut. Omul de afaceri Ion Tiriac sustine ca macroeconomic stam bine, dar businessul inca nu se misca, iar creditarea este inghetata.

"Nu cred ca putem trage o concluzie foarte pertinenta dupa o singura luna, insa fara indoiala ca executia bugetara din luna ianuarie nu arata foarte bine in comparatie cu aceeasi luna din 2012: veniturile fiscale s-au redus, iar absorbtia fondurilor europene este slaba", spune Ionut Dumitru, presedinte al Consiliului Fiscal si economist-sef al Raiffeisen Bank.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: