Mihail Ion, Raiffeisen: Nu ne permitem luxul ca bruma de acumulare de capital intern sa finanteze alte state

Data publicarii: 04-03-2013 | Finante-Banci

Romania este dependenta de capitalul strain, iar in aceste conditii nu isi permite luxul ca bruma de acumulare de capital intern sa fie lasata sa migreze in strainatate pentru a finanta companiile straine, guvernele sau dezvoltarea altui stat, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management si coordonatorul departamentului de private banking al bancii, intr-un interviu pentru Wall-Street.ro.

El considera ca listarea companiilor de stat ar putea impinge clientii de private banking catre mai multe investitii in actiuni, intrucat o oferta publica initiala (IPO) este o oportunitate buna pentru un investitor, care nu a mai avut contact cu piata de capital, sa aloce o parte din portofoliu in actiuni.

"Daca ne uitam la experienta Transgaz din 2007, cred ca oferta de atunci a avut mai multi investitori persoane fizice decat erau conturi deschise pe bursa la acel moment. Eu ma astept ca unele dintre oferte sa se concretizeze intr-o listare in acest an, deoarece avem un guvern cu o majoritate confortabila in Parlament, iar reformele agreate cu partenerii internationali tot au fost amanate”, a explicat Ion.

El spune ca Romania are nevoie sa convinga investitorii straini de atractivitatea sa, deoarece, "ne place sau nu”, suntem o tara dependenta de fondurile din afara.

Integral in Wall-Street.ro