Judecatorii au rupt protocolul incheiat toamna trecuta cu CSA

Data publicarii: 04-03-2013 | Finante-Banci

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anulat intr-o sedinta care a avut loc saptamana trecuta un protocol de colaborare incheiat in luna noiembrie de fostul presedinte al institutiei Alina Ghica cu autoritatea de supraveghere a pietei de asigurari (CSA).

Protocolul, al carui scop declarat era de a creste increderea publicului in sistemul judiciar si serviciile de asigurari, fusese incheiat pe o perioada de cinci ani. Practic, protocolul a fost incheiat insa in contextul in care tot mai multe victime ale accidentelor de circulatie solicita in instanta daune morale pe polite de raspundere civila auto.

Plenul CSM reunit in sedinta din 26 februarie a considerat insa ca protocolul incheiat cu CSA este nul, hotarand in acelasi timp transmiterea acestuia catre Comisia nr. 2 a institutiei pentru a fi analizat si eventual pentru a propune incheierea unui nou protocol. Din datele statistice existente reiese ca judecatorii aproba daune morale cu o valoare dubla fata de cea obtinuta de clienti pe cale amiabila.

Asiguratorii se plang de lipsa unui ghid pe baza caruia sa se acorde despagubirile respective si au platit dupa primele noua luni daune morale cu o valoare cumulata de 56 mil. euro, in crestere cu 40%. 

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: