Metropolitan Life a adus in Romania un produs de asigurare specific pietei americane, pensia viagera

Data publicarii: 05-03-2013 | Finante-Banci

Metropolitan Life a lansat primul produs sub marca proprie. Viitor MET - Anuitate garantata, ce ofera un venit la pensionare sub forma unei anuitati garantate.

"Am preluat expertiza si practica pe care grupul o detine in piete mature, Metropolitan Life Insurance Company fiind lider de piata in Statele Unite pe acest segment cu vanzari totale de 30,99 miliarde de dolari in 2011. In SUA, de altfel, acest segment de piata inregistreaza o dezvoltare accelerata, analistii estimand vanzari de 268 miliarde de dolari in 2016, fata de 240 miliarde de dolari in 2011”, a spus Theodor Alexandrescu, reprezentantul Metropolitan Life in Romania.

Ce este contractul de anuitate

Comparativ cu pietele dezvoltate, unde eficienta produselor de tip anuitate a fost deja demonstrata, fiind un instrument esential pentru planificarea veniturilor la pensionare, pentru Romania, conceptul de anuitate este practic necunoscut publicului larg. In esenta, un contract de anuitate este un contract prin care, in schimbul unor contributii, compania ofera plata unui venit fix, pentru toata durata vietii, la un anumit moment din viitor, agreat de la inceputul contractului. Astfel, veniturile din anuitati vin in completarea pensiei pe care o ofera sistemul obligatoriu - atat Pilonul I, cat si Pilonul II - sistem care, asa cum se cunoaste deja, nu poate asigura pastrarea standardului de viata dupa retragerea din activitate.

Integral pe InComeMagazine.ro