Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen

Data publicarii: 12-03-2013 | Finante-Banci

Bancile au continuat sa reduca dobanda platita la depozite, astfel ca cele mai bune dobanzi la depozite bancare in lei nu mai trec peste 7 procente, iar la euro ajung pana la 4.95%.

In primele luni ale anului 2013, majoritatea bancilor comerciale din Romania au operat modificari ale dobanzilor platite pentru depozitele in lei si euro.

Cu o rata a inflatiei care se invarte in jurul valorii de 5 procente, dobanda platita de bancile locale la economiile in lei ofera clientilor un randament negativ pentru majoritatea dintre ele, singurele oferte care au un randament peste inflatie fiind cele situate peste 6 procente.

Dobanda medie la depozitele in lei oferite de bancile locale este de 5.43% la 3 luni si de 5.82% la euro, in timp ce la euro acestea sunt de sub 3% la 3 luni si la 3.22% la 12 luni, in scadere fata de finalul anului trecut.

Dobanda maxima de 7% la lei, si pana la 4.95% pentru economiile in euro

Bancile mici fara o institutie financiara puternica in spate care sa le sustina, dar si cele cu capital grecesc continua sa ofere romanilor cele mai mari dobanzi din piata. In schimb, cele mai mari banci locale platesc dobanzi la depozitele bancare in lei care cu greu mai trec de 5 procente, sau peste 3 procente la euro.

Pentru depozitele bancare la termen in lei dobanda maxima oferita de bancile din Romania a coborat de la 8% cat era la inceputul anului trecut la un maxim de 7.0%, in timp ce pentru economiile in euro, rata dobanzii urca pana aproape de 5 procente. O tendinta tot mai frecvent intalnita in piata, este aceea de a oferi dobanzi mai ridicate clientilor care isi incaseaza salariul sau pensia printr-un cont curent deschis la banca respectiva sau pentru deschiderea depozitelor prin internet banking.

Pe site-ul moneycenter.ro aveti posibilitatea de a compara dobanda la depozite bancare, in functie de perioada de constituire, suma disponibila si valuta, de la toate bancile din Romania.

Vezi care sunt cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen pe 3 luni in lei.

Sursa: Moneycenter.ro