Antonescu: Tratam cu respect toate propunerile privind Constitutia; pozitia USL privind statul national unitar ramane aceeasi

Data publicarii: 13-03-2013 | Politica

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti seara, cu privire la propunerile UDMR de revizuire a Constitutiei, ca orice grup parlamentar are dreptul sa inainteze orice teza, punctand ca pozitia USL privind statul national unitar ramane aceeasi.

Antonescu a fost intrebat ce parere are despre propunerile UDMR pentru revizuirea Constitutiei care vizeaza eliminarea sintagmei de stat national, limba regionala pentru zonele cu o minoritate mai ridicata si proportionalitate etnica pe functii. 

"Maine incepand cu orele 13,00 avem sedinta Comisiei. Acolo vor fi reunite, vor fi primite toate tezele care au fost inaintate din partea tuturor grupurilor parlamentare, ceea ce nu inseamna ca nu se mai primesc pana in 15 mai propuneri individuale sau ale grupurilor parlamentare. Nu are niciun rost sa discutam acum. Orice grup parlamentar are dreptul de a inainta orice teza. In momentul in care vor avea loc discutiile si in forumul constitutional si in comisie toate aceste lucruri vor fi luate in discutie. In legatura cu anumite chestiuni, cum ar fi statul national unitar cunoasteti pozitia USL, ea nu s-a schimbat, nu se va schimba, dar asta nu inseamna ca nu tratam cu respect si cu toata consideratia necesara absolut toate propunerile care se fac", a spus presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, dupa sedinta USL, care s-a desfasurat la Parlament. 

Sursa: AGERPRES