Presedintele Parlamentului European: Bancile au fost salvate, dar riscam sa pierdem o generatie de tineri

Data publicarii: 13-03-2013 | Finante-Banci

Europa a cheltuit sute de miliarde de euro pentru salvarea bancilor, insa ar fi pierdut in timpul acestui proces o intreaga generatie de tineri, a precizat presedintele Parlamentului European, intr-un interviu pentru Reuters.

  De la izbucnirea crizei datoriilor suverane din Grecia, la sfarsitul anului 2009, Uniunea Europeana a creat un mecanism complex de salvare destinat sa sprijine sistemele bancare subrede din statele aflate in dificultate financiara, eforturi in directia carora s-au indreptat circa 700 de miliarde de euro.

 Prea putin s-a realizat insa pentru a combate impactul social devastator al crizei, noteaza sursa. Peste 29 de milioane de persoane din UE sunt somere. Unul din doi tineri din Germania, Spania si regiuni din Portugalia si Italia nu are un loc de munca.

Nivelul ridicat al somajului a dus la numeroase proteste si confruntari violente in sudul Europei. Temerile privind izbucnirea unor revolte sociale sunt din ce in ce mai mari, in contextul cresterii ratei criminalitatii si al nemultumirilor privind politicile anti-imigratie.

"Am salvat bancile insa riscam sa pierdem o generatie”, a declarat Martin Schulz, socialistul german care se afla in fruntea Parlamentului Uniunii din ianuarie anul trecut.

Integral in Gandul.info