In 2012, Kiwi Finance a intermediat 3 credite de achizitie pe zi

Data publicarii: 13-03-2013 | Finante-Banci

Brokerul bancar Kiwi Finance a inregistrat o crestere cu 33% a numarului de clienti in 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri a depasit 4 milioane lei, iar volumul creditelor intermediate a fost de 42,8 milioane euro. Din acestea, 60% au fost credite cu garantii imobiliare standard, 14% credite Prima Casa si 26% credite de nevoi personale.

"In fiecare zi lucratoare a anului cate 3 familii s-au mutat in casa noua accesand un credit prin KIWI Finance. De asemenea la fiecare jumatate de ora a existat cate o persoana care si-a indeplinit un vis sau o nevoie cu un credit de nevoi personale apeland la serviciile noastre.

Solicitarile de credite au crescut anul trecut cu aproape 35% si suntem foarte mandri ca in fiecare ora si in fiecare zi a anului am fost alaturi de clientii nostri. Consideram ca aceasta tendinta se va pastra si in 2013, nu vedem premise pentru o schimbare la nivelul cererii. Din analiza noastra, in prezent detinem o cota de piata de aproape 2,6% din totalul creditelor noi acordate in sistemul bancar si avem o tinta de 3% in 2013”, declara Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, 96% dintre clientii care au accesat credite garantate cu ipoteca in 2012 au preferat euro ca moneda de imprumut, in timp ce 98% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala. 

Integral pe InComeMagazine.ro