RABLA SE MODIFICA. Nu vor mai fi trei vouchere de 3.800 de lei

Data publicarii: 15-03-2013 | Auto

Programul Rabla, in noua formula, demareaza la inceputul lunii aprilie, a anuntat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Modificarile sunt majore fata de vechea forma a proiectului. In locul celor trei vouchere, a cate 3.800 de lei fiecare, va putea fi folosit un sigur tichet, cu o valoare de 1.500 de euro.

Autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse in programul Rabla. Ministrul Mediului a precizat ca in prezent se doreste ca voucher-ul acordat pentru casare sa fie 1.500 de euro, iar pentru autoturismele electrice sa se acorde un bon de 2.000 de euro.

Rovana Plumb a mai spus ca vor fi incluse in programul Rabla "numai acele autoturisme care au fost in proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile”, astfel ca "nu se pune problema unei invazii de masini rulate, foarte vechi pe piata din Romania”.

Noul program va fi pus la punct spre sfarsitul lunii martie, pentru a fi implement din prima decada a lunii aprilie, a adaugat ministrul Mediului.

Rovana Plumb anunta in ianuarie ca Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul "Rabla”, care s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, printre care cresterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor.

La momentul respectiv existau informatii ca respectivul voucher ar putea fi nominal, dar acest lucru nu a fost confirmat, iar proiectul inca nu este gata. Anul trecut, prin programul Rabla, au fost casate 45.000 de masini vechi.

Sursa: Digi24.ro