Perchezitii la domiciliul din Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde

Data publicarii: 21-03-2013 | International

Politistii francezi au efectuat perchezitii miercuri la domiciliul din Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde, in cadrul unei anchete privind preluarea companiei de echipament sportiv Adidas de catre banca Credit Lyonnais, a afirmat Yves Repiquet, avocatul lui Lagarde, relateaza AFP.

'Dna Lagarde nu are nimic de ascuns', a declarat, pentru AFP, Yves Repiquet, precizand ca Lagarde nu a fost audiata in acest stadiu al anchetei. 

Ministru francez al economiei in perioada 2007-2011 pana la numirea sa in fruntea FMI, Christine Lagarde a decis sa recurga la o curte de arbitraj pentru solutionarea unui contencios intre banca franceza Credit Lyonnais si omul de afaceri, patron de presa si fost ministru Bernard Tapie. 

Tribunalul a condamnat in iulie 2008 consortiul din care facea parte banca sa-i acorde despagubiri lui Tapie in valoare de 400 de milioane de euro (cu tot cu dobanzi). 

Justitia franceza a deschis o ancheta in privinta acestui arbitraj. 

Politia a efectuat perchezitii si la domiciliul si biroul fostului secretar general de la Elysee, Claude Gueant, al omului de afaceri Bernard Tapie si al lui Stephane Richard, fostul director de cabinet al lui Lagarde. 

Sursa: AGERPRES