Ministrul Maria Grapini sustine ca Legea insolventei trebuie modificata

Data publicarii: 22-03-2013 | Afaceri

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, ca antreprenorii romani trebuie sa fie incurajati de stat si va intreprinde, in acest sens, demersuri pentru a fi modificate o serie de acte legislative, printre care si Legea insolventei.

Prezenta la reuniunea organizata de compania de consultanta PwC, la Universitatea ''Babes-Bolyai'', in cadrul careia a fost prezentat, in premiera, un raport asupra antreprenorului roman, ministrul Maria Grapini a aratat, in luarea sa de cuvant, ca este mult mai usor sa fie infiintat un IMM decat o mare companie. Ea a subliniat ca nicio initiativa legislativa nu trebuie sa se mai faca de acum inainte fara un studiu prealabil de impact, cu precadere asupra mediului economic, si a anuntat ca va comanda studii de acest gen, pe care le va pune la dispozitia ministerelor. 

"Este mai greu sa infiintezi o companie mare decat un IMM, care se poate crea acum in trei zile. Tot atat de repede ar trebui sa poti desfiinta o companie, dar la ora actuala Legea insolventei prevede un termen de trei ani. Tocmai de aceea doresc sa fie modificata aceasta lege", a spus ministrul Maria Grapini. 

La evenimentul de la UBB au participat consultanti economici, oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului academic, politicieni si studenti. Cu acest prilej, UBB a inaugurat Catedra de antreprenoriat si afaceri de familie. 

Sursa: AGERPRES