Un adolescent britanic devine milionar dupa ce vinde companiei Yahoo! o aplicatie proprie

Data publicarii: Astazi, 26-03-2013 | IT&C

Compania Yahoo! a anuntat luni ca va cumpara aplicatia Summly, ce faciliteaza citirea informatiilor pe telefoanele mobile, de la un adolescent britanic care ar putea astfel sa devina unul dintre cei mai tineri milionari care au pornit de la zero, relateaza AFP si EFE.

'La varsta de 15 ani, Nick D'Aloisio a creat aplicatia Summly la el acasa, la Londra', anunta grupul american pe blogul sau oficial, fara sa dezvaluie si valoarea tranzactiei. Potrivit cotidianului londonez Evening Standard, Nick D'Aloisio, care acum are varsta de 17 ani, ar putea sa primeasca intre 20 si 40 de milioane de lire sterline (intre 30 si 60 de milioane de euro). 

Summly reduce marimea informatiilor pentru ca acestea sa poata fi mai usor vizualizate pe ecranul unui telefon mobil, idee pe care adolescentul descoperit-o in timp ce cauta informatii pe internet. 'Cautarile cu Google mi se pareau ineficiente si ma faceau sa pierd timp', explica Nick D'Aloisio cotidianului britanic, subliniind ca in ciuda abundentei de informatii de pe internet, era 'dezorientat' si din acest motiv nu se putea servi de respectivele informatii. 'Atunci mi-a venit ideea de a crea un algoritm care sa comprime in mod automat rezultatele cautarilor', explica el, calificand tranzactia drept 'un vis'. 

Creatorul aplicatiei se va alatura Yahoo! in saptamanile urmatoare, mai precizeaza compania, care, la fel ca si in cazul altor achizitii de acest fel, doreste sa o preia si sa incorporeze tehnologia acesteia in propriile sale produse. 

Detinatoarea Yahoo!, Marissa Mayer, a recurs in ultimele luni la mai multe mici achizitii de acelasi fel, urmarind sa recruteze 'talente' pentru a imbunatati produsele oferite de societatea sa si pentru a-i relansa cresterea. 

Sursa: AGERPRES