Clientii Bank of Cyprus din Romania nu sunt afectati de taxarea depozitelor. Masura se aplica numai in Cipru

Data publicarii: 26-03-2013 | Finante-Banci

Clientii sucursalei Bank of Cyprus din Romania nu vor fi afectati de taxarea depozitelor, masura fiind aplicata numai in Cipru. Bank of Cyprus a anuntat printr-o nota sucursalele si filialele din strainatate, inclusive pe cea din Romania,  ca decizia de taxare a depozitelor mai mari de 100.000 de euro va fi aplicata numai pentru depozitele constituite in Cipru. O circulara  va fi emisa in cursul acestei zile.

"Ca urmare a deciziei Eurogroup din aceasta dimineata, acest mesaj are ca scop sa clarifice ca orice taiere a depozitelor Bank of Cyprus va fi aplicata numai depunerilor constituite in Cipru si nu in alta tara. O circulara oficiala va urma pe parcursul acestei zile, dar aceasta este pentru a calma orice temere sau indoiala privind situatia", se arata intr-un mesaj transmis de directorul general al Bank of Cyprus Group, Yiannis Kypri.  

 La finalul acestui mesaj, Kypri noteaza ca "la prima vedere" grupul va avea capacitatea sa se restructureze singur si va continua sa fie liderul sistemului bancar din Cipru.   Grupul este prezent in Romania prin intermediul unei sucursale, care nu este societate inregistrata in Romania, si are o cota de piata in functie de active de 0,7%.    Depozitele constituite la Bank of Cyprus Romania sunt garantate de fondul de garantare al depozitelor din Cipru, in limita a 100.000 de euro, pargul maxim la nivelul Uniunii Europene.

Integral in Adevarul