van Groningen, despre acordul cu Citi: Este un moment bun pentru astfel de tranzactii

Data publicarii: 29-03-2013 | Finante-Banci

Presedintele si directorul executiv al Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, spune ca banca pe care o conduce poate oferi continuitate clientilor persoane fizice Citibank si ca in prezent este un moment bun pentru astfel de tranzactii.

Saptamana trecuta, Raiffeisen Bank a anuntat ca a preluat portofoliul de retail al Citibank, pretul nefiind facut public. Conform contractului, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu constand in 100.000 clienti, active de peste 460 milioane lei (peste 90 milioane de euro), depozite de peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane euro) precum si toti angajatii diviziei Citi pentru persoane fizice din Romania. Se estimeaza ca tranzactia se va incheia in al treilea trimestru al anului.

"Raiffeisen este o banca universala, astfel ca noi ne uitam sa crestem pe toate segmentele. Pe zona de retail am achizitionat portofoliul de persoane fizice al Citi, despre care cred ca ne va ajuta sa ne majoram activitatea pe acest segment”, a explicat Steven van Groningen, in cadrul conferintei Business Digest.

Legat de sectoarele IMM si corporate, bancherul a precizat ca Raiffeisen Bank este interesata sa lucreze cu firme din agricultura, energie si export. Intrebat daca infrastructura reprezinta o tinta pentru banca, Steven van Groningen a declarat ca in acest domeniu sunt necesare fonduri pe termen lung, in timp ce in Romania economisirea este pe termen scurt.

Integral in Wall Street