Masinile stationate neregulamentar vor fi ridicate de catre Primaria Capitalei

Data publicarii: Astazi, 27-10-2006
Masinile stationate neregulamentar vor fi ridicateMasinile stationate neregulamentar pe principalele strazi din Capitala vor fi ridicate de Primaria Capitalei, iar soferii vor putea sa isi recupereze autoturismele numai dupa ce vor plati o taxa de 1.000 de lei, pentru fiecare zi in care masinile sunt retinute in spatii special amenajate. Astfel, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), proiect care va fi supus la vot in sedinta din 2 noiembrie, soferii bucuresteni care isi vor parca masinile neregulamentar, in zonele stabilite de catre reprezentantii primariei, vor ramane fara autoturisme.

Masinile vor fi ridicate si transportate in spatii special amenajate, insa nu mai departe de sapte kilometri fata de locul de unde a fost ridicat vehiculul. Pentru a le putea recupera, pe langa amenda care va fi achitata politistilor rutieri, propietarii vor trebui sa achite taxa de eliberare in valoare de 1.000 de lei pentru fiecare zi in care masina va sta in "garajele" municipalitatii, cat si contravaloarea operatiunilor de ridicare, transport si depozitare.

Potrivit proiectului de hotarare, masinile vor fi ridicate daca sunt stationate pe strazile Drumul Taberei, Brasov, Doamna Ghica, Lucretiu Patrascanu, Sos.Bucuresti - Ploiesti, Sos. Kiseleff, B-dul Bucurestii Noi, B-dul Ion Mihalache, B-dul Marasesti, B-dul Expozitiei, Sos.Chitila, Calea Grivitei, Sos. Virtutii, B-dul Iuliu Maniu, Drumul Taberei, B-dul Timisoara, Calea Rahovei, Calea 13 Septembrie, B-dul Ghencea, Sos. Giurgiului, B-dul Camil Ressu, B-dul Theodor Pallady, B-dul Nicolae Grigorescu, B-dul Constantin Brancusi, Sos. Pantelimon, Sos. Iancului, B-dul Ferdinand, Sos. Colentina, B-dul Lacul Tei.

De asemenea, si cei care parcheaza in zonele delimitate de strazile Turda, B-dul Maresal Averescu, B-dul Maresal Prezan, B-dul Aviatorilor, B-dul Mircea Eliade, strada Ceaikovski, strada Barbu Vacarescu, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Mihai Bravu, Calea Vacarestilor, Sos. Oltenitei, Sos. Viilor, strada Constantin Istrate, Sos. Progresului, strada Geniului, Sos. Grozavesti, Sos. Orhideelor, Calea Giulesti si de Pasajul Grant.

Nici masinile care blocheaza " parcajele de resedinta si cele din fata magazinelor, precum si cele care " incalca restrictiile temporare de aprovizionare sau stationare" nu vor scapa de regula care va fi impusa de Municipalitate, daca va fi aprobata de consilieri, de la inceputul anului 2007.

Autovehiculele vor fi ridicate numai de firme specializate, care vor fi stabilite de reprezentantii Primariei Capitalei. Operatorii care doresc sa efectueze un asemenea serviciu trebuie sa depuna o cerere la Directia de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, din cadrul Primariei Generale. Operatorii vor fi nevoiti, de asemenea, sa achite o taxa de 2000 de lei pe an pentru fiecare autovehicul care va ridica masinile parcate neregulamentar, bani care vor intra in visteria Municipalitatii. Aceste masini vor fi omologate tehnic si vor fi dotate cu lampi de culoare galbena.

Sursa: NewsIn