Erste Bank vrea sa detina 5% din piata bancara ucrainiana in trei ani

Data publicarii: 31-10-2006
Erste Bank va finalizarea achizitiei Bank Prestige din Ucraina in luna noiembrie, dupa obtinerea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de supraveghere, si vrea sa-si extinda puternic activitatea pe piata din aceasta tara, a declarat, luni, presedintele bancii austriece, Andreas Treichl. Planurile Erste prevad schimbarea numelui in bancii ucrainiene in Erste Bank si extinderea retelei de la 30 de unitati, la sfarsitul anului curent, pana la 400 in 2009. De asemenea, subsidiara ucrainiana ar trebui sa ajunga la active de 3,2 miliarde euro si o cota de piata de 4-5% peste trei ani, potrivit presedintelui bancii auistriece.

Primul pas pentru dezvoltarea activitatii va fi o majorare de capital cu 54,9 milioane euro pana la sfarsitul anului. "Este practic o investitie greenfield", a aratat Treichl.

Grupul Erste si-a prezentat, luni, rezultatele financiare pentru primele noua luni ale anului. Profitul net dupa aplicarea taxelor a urcat cu 27,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 508,8 milioane la 649,3 milioane euro, iar activele au ajuns la 162,6 miliarde euro. Rezultatele nu includ datele financiare ale Bancii Comerciale Romane.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: