Patroana de la Yahoo! a incasat 36 de milioane de dolari pentru 6 luni de lucru

Data publicarii: 02-05-2013 | IT&C

Directoarea generala de la Yahoo!, Marissa Mayer, a incasat 36,6 milioane de dolari salariu, prime si actiuni anul trecut dupa ce a petrecut sase luni la sefia grupului de internet, noteaza AFP.

Dna Mayer a primit un salariu de 454.862 de dolari ce a fost completat cu o prima de performanta de 1,12 milioane de dolari in numerar si aproximativ 35 de milioane de dolari de alocatie exceptionala in actiuni, potrivit unui document remis Comisiei americane de operatiuni bursiere /SEC/. 

Salariul de baza al dnei Mayer in acest an va fi de 1 milion de dolari. Ea va primi de asemenea 2 milioane de dolari anual prima in numerar daca Yahoo! atinge anumite obiective de performanta, potrivit documentului inregistrat la SEC. 

Din acest an, dna Mayer va beneficia de asemenea de avantaje in natura acordate altor sefi de la Yahoo!, cum ar fi de exemplu 20 de zile de concediu anual platit. 

Marissa Mayer, care a fost unul dintre primii angajati ai Google si prima femeie inginer al acestui grup, a ajuns unul din principalii sefi ai grupului internet. 

Ea a devenit apoi una dintre cele mai influente femei din Silicon Valley dupa ce a ajuns la sefia Yahoo! in luna iulie. 

Dna Mayer, care va implini 38 de ani in luna mai, a dat nastere primului ei copil in octombrie. 

Yahoo! s-a reinventat ca o companie de continut, dupa ce grupul, initial un motor de cautare, a pierdut teren in acest domeniu depasit de Google. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: