Investitorii imobiliari au adus 120 de milioane euro la subsidiarele din Romania in primele trei luni

Data publicarii: 07-05-2013 | Imobiliare

Investitorii imobiliari straini au adus in primele trei luni peste 120 de milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania. Suma investita este de aproape de opt ori mai mare fata de cele 16 milioane de euro alocati anul trecut, arata Oficiul National al Registrului Comertului.

Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la firma Tower Center, inregistrata in Cipru, care a adus 33,4 milioane de euro la capitalul firmei din Romania. Firma detine imobilul de biroruri cu acelasi nume din Piata Victoriei. Sumele subscrise sunt in majoritate doar de ordinul catorva milioane de euro, iar firmele sunt in mare parte vehicule de investitii inregistrate in Cipru sau Olanda, dar si in Spania si Luxemburg. Astfel, printre firmele care au beneficiat de sume suplimentare din partea investitorilor se numara Goldale Real Estate, cu o infuzie de 24,8 milioane de euro, Masterage Imobiliare, al carei capital a fost majorat cu 21,8 milioane de euro (ambele firme sunt detinute de grupul spaniol Riofisa si de omul de afaceri Ion Tiriac) si CEIF Industrial Epsilon, cu 5,6 milioane de euro de la fondul australian de investitii Valad. 

Si grupul american Prologis a majorat capitalul uneia dintre firmele sale din Romania, Prologis Joita (Giurgiu), cu 2,6 milioane de euro, in timp ce omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a capitalizat cu 2 milioane de euro firma Star Imob Construct, prin intermediul careia a cumparat centrul comercial City Mall, in faliment. Spatiul in care a functionat mall-ul este in proces de renovare in vederea transformarii in cladire de birouri.


Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: