Biletele de tren, cu aproape 8% mai scumpe de la 1 noiembrie

Data publicarii: 31-10-2006
Biletele de tren, cu aproape 8% mai scumpe de la 1 noiembriePreturile biletelor de tren vor creste cu 7,9%, mai exact cu pana la doi lei pentru trenurile personal si sase lei pentru intercity, incepand de miercuri, a informat, marti, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (SNCFR). Compania a invocat doua motive in explicarea acestei masuri: nevoia de crestere a veniturilor si compensarea majorarii practicate de furnizorii de combustibil, energie electrica si alte produse.

Preturile vor creste cu cel mult doi lei pentru trenurile personal, patru lei pentru accelerat, cinci lei pentru trenurile rapid si sase lei pentru intercity.

Astfel, o calatorie la trenul rapid de la Bucuresti la Brasov va costa cu doi lei mai mult, iar pana la Arad sau Timisoara cu aproximativ cinci lei. Pentru o calatorie cu trenul intercity de la Bucuresti la Oradea, Baia Mare sau Arad, clasa a II, se va plati 83,40 de lei fata de 77,40 pana la data majorarii.

Facilitatile acordate de CFR Calatori vor fi aplicate si dupa majorarea preturilor la biletele de tren, elevii si studentii beneficiind de 75% la abonament, iar  navetistii 50% din tariful integral la abonament.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: