Locuri de munca pentru romani in strainatate. Ce se cauta in Norvegia, Danemarca si Lituania

Data publicarii: 07-05-2013 | HR/Cariere

Angajatorii strainii pun la dispozitia romanilor interesati de obtinerea unui loc de munca peste hotare 145 de posturi prin reteaua EURES, de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene, sustinuta de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Printre posturile vacante se numara cele de mecanic in domeniul aviatiei, medic, inginer sau ghid turistic. Cele mai multe oferte de munca vin, in aceasta perioada, din partea patronilor norvegieni, lituanieni, danezi si olandezi.

Angajatorii din Norvegia cauta ghizi turistici si muncitori in domeniul constructiilor

Norvegienii cauta 40 de ghizi care sa insoteasca, pe perioada verii, turistii in croaziere si in excursiile organizate pe mal in regiunea fiordurilor din vestul Norvegiei, dar si doi muncitori in domeniul constructiilor.

  Pentru a obtine unul dintre cele 40 de pozitii de ghid turistic, candidatii trebuie sa cunoasca engleza, germana si spaniola. Persoanele care au cunostinte de limba rusa, franceza sau italiana, dar si cele care au absolvit cel putin un an de facultate, vor avea un avantaj in fata celorlalti candidati.

Cei care vor fi selectati de catre angajatori vor participa la un program online de instruire inainte de inceperea lucrului.

Contractul de munca se va semna pe perioada verii, iar salariul brut oferit de angajator va fi de circa 23 de euro pe ora.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: