Bugetul romanilor pentru Paste a fost sarac - arata bilantul vanzarilor de produse traditionale

Data publicarii: 08-05-2013 | Afaceri

Patronatele din industria alimentara si-au facut socotelile, dupa sarbatori: vanzarile au fost sub nivelul asteptarilor. Desi romanii au cumparat mai mult decat in zilele obisnuite, cheltuielile pentru mancare nu au depasit bugetul alocat anul trecut pentru Paste.  Cel mai bine s-au vandut ouale, cozonacii, painea si carnea de miel.

Crescatorii de pasari au castigat din vanzarea de oua cu 50% mai mult decat in perioadele obisnuite. La carnea de pasare, vanzarile au fost in limite normale, mai spun crescatorii.

Oierii nu sunt multumiti de cum au mers vanzarile de miei. Preturile au fost mai mici decat costurile pe care le-au avut pentru cresterea animelelor, spun ei. Oamenii au cumparat mai degraba pui sau porc, isi explica fermierii vanzarile reduse de carne de miel.

Pentru desert, multi romani au preferat sa cumpere cozonacii, nu sa-i pregateasca acasa. Si vanzarile de paine au fost mai mari.  Chiar si asa, reprezentantii industriei de profil spun ca nu au iesit pe profit.

Anul acesta s-au vandut mai multi cozonaci, dar cu umplutura mai putina,  adica mai ieftini.

Potrivit unui studiu recent, doar 12% dintre locuitorii de la orase au avut pentru Paste un buget mai mare decat anul trecut. Pentru mai bine de jumatate dintre romani, sumele alocate au ramas la fel sau chiar au scazut.

Sursa: TVR.ro