BCR forteaza scaderea dobanzii la depozitele in lei: 3,25% la o luna

Data publicarii: 08-05-2013 | Finante-Banci

BCR, cea mai mare banca de pe piata, continua politica de reducere a dobanzilor acordate pentru resursele atrase de la clienti oferind in prezent 3,25% pe an pentru depozitele in lei constituite de persoane fizice pe termen de o luna cu sume de pana la 20.000 de lei inclusiv. In cazul depunerilor de peste 100.000 de lei dobanda se situeaza la 3,35% pe an.

Dobanda pentru sumele obisnuite reprezinta cea mai scazuta bonificatie de pe piata, acelasi nivel  de remunerare fiind oferit de portughezii de la Millen-nium pentru depozitul clasic pe o luna.

Numai cateva banci au dus dobanda la depozitele in lei sub pragul de 4% pe an pana in prezent, in conditiile in care BNR a continuat sa tina dobanda-cheie la 5,25%. Pentru maturitatile mai mari de o luna si BCR plateste intre 4,1% si 4,5% in functie de suma atrasa.

Dobanda acordata de BCR la depozitele in lei pe o luna a devenit comparabila cu pretul platit de alte banci pentru a atrage euro de la clienti. In ultimul an cea mai mare banca de pe piata si-a asumat o politica de reducere agresiva a dobanzilor la pasivele in lei cu tot cu posibilele pierderi de cota de piata, bazandu-se pe stocul mare de lichiditati acumulat in timp. Banca incearca astfel sa-si creasca marja de dobanda in contextul cursei pentru revenirea pe profit.

Integral in ZF.ro