Fosti sefi si angajati ai BCR de la sucursalele Gorj si Novaci, condamnati la inchisoare cu executare

Data publicarii: 08-05-2013 | Finante-Banci

Fosti sefi si angajati ai BCR de la sucursalele Gorj si Novaci au fost condamnati la inchisoare cu executare intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, sentinta nefiind insa definitiva.

 Tribunalul Arges a decis, la sfarsitul lunii aprilie, ca fostul director al BCR Gorj Dumitru Contoloru sa fie condamnat pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, pentru prima dintre ele acesta fiind condamnat la cinci ani de inchisoare. Toate pedepsele decise au fost contopite intr-una singura, cea de cinci ani, care a fost majorata cu un an, inculpatul avand astfel de executat sase ani de inchisoare.

Magistratii au mai decis ca pe perioada executarii sentintei, precum si trei ani dupa aceea sa-i fie interzise o serie de drepturi civile.

In aceeasi sentinta, magistratii au decis ca procesul sa inceteze pentru acuzatia de fals adusa altor patru inculpati din dosar intrucat s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. Cei patru, Sorin Popescu, Marilena Giurca, Ion Chiriac si Ion Marin, au fost condamnati, in schimb, pentru alte acuzatii ce le-au fost aduse de catre procurorii DNA.

 Astfel, fostul sef al BCR Novaci Sorin Popescu a fost judecat si condamnat acum pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Cea mai mare pedeapsa decisa in cazul acestuia a fost de sase ani inchisoare si patru ani de suspendare a unor drepturi civile.

Popescu este inculpat insa si in alte dosare referitoare la fraudarea BCR Novaci, el fiind deja condamnat, cu suspendare, la patru ani inchisoare si doi ani suspendarea unor drepturi, precum si la trei ani de inchisoare si doi ani suspendarea unor drepturi civile. Magistratii Tribunalului Arges au contopit pedepsele respective si au decis ca inculpatul sa execute opt ani de inchisoare, pe o perioada de patru ani urmand sa-i fie interzise o serie de drepturi civile.

Integral in Mediafax.ro