Pasii transferului celor peste 80.000 de clienti de la RBS la UniCredit Tiriac Bank: conturile se muta efectiv din 16 septembrie

Data publicarii: 08-05-2013 | Finante-Banci

Tranzactia prin care UniCredit Tiriac Bank preia portofoliul de retail al RBS este planificata sa se inchida pe 5 august 2013, in functie de obtinerea autorizarilor necesare de la BNR si de la Concurenta, mai departe fiind prevazuta o perioada de tranzitie in care britanicii vor continua sa ad-ministreze contractele cu clientii, UniCredit urmand sa preia efectiv relatia cu acestia incepand de pe 16 septembrie.

 In circa doua saptamani cei aproximativ 80.000 de clienti de retail standard, la care se adauga 2.200 de clienti de private banking, ar trebui sa primeasca prin posta un ghid detaliat cu pasii transferului si optiunile pe care le au in cazul in care nu sunt de acord sa fie mutati la UniCredit.

 Reprezentantii RBS subliniaza ca transferul nu implica nicio modificare la nivelul contractelor aflate in derulare.

 Daca in cazul creditelor si al cardurilor de credit clientii nu au de facut niciun demers, titularii de conturi curente, depozite, conturi de economii, carduri de debit, precum si cei care au achizitionat serviciul de internet banking al RBS vor fi contactati telefonic de banca dupa jumatatea lunii mai pentru exprimarea acordului/dezacordului in privinta trans-ferului. RBS a avut in oferta inclusiv depozite la termen in lire sterline si franci elvetieni, insa Uni-Credit precizeaza ca si acestea vor fi preluate con-form condi-tiilor contrac-tuale. In pre-zent UniCredit accepta des-chiderea de depozite in lire, insa pentru franci nu are afisata o oferta de dobanda.

In cazul deponentilor ca-re nu sunt de acord cu trans-ferul, RBS va face apel la clau-zele contractuale speci-fice, clientii in cauza urmand a fi invitati sa indice o alta ban-ca in care sa le fie trans-ferate fondurile intrucat britanicii nu vor mai pastra conturi de retail sub nicio forma. Depozitele care migreaza la Uni-Credit vor respecta intocmai conditiile de dobanda si scaden-ta conform contractelor semnate cu RBS.

 Pana la data finalizarii procedurilor de transfer al conturilor in sistemul UniCredit (septembrie 2013), clientii RBS vor avea acelasi numar de cont, iar cardurile de debit vor putea fi folosite in mod normal pana la data expirarii, respectiv pana cand italienii vor emite altele pentru inlocuire.

Integral in ZF.ro