Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se intalnesc cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim

Data publicarii: 09-05-2013 | Finante-Banci

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor intalni joi cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim. Oficialul BM face o vizita in Romania, pe 9 si 10 mai, prima dupa preluarea functiei in iulie 2012. 

Potrivit Bancii Mondiale, Jim Yong Kim "se va intalni cu oficiali romani, cu reprezentanti ai mediului politic, ai societatii civile si ai mediului de afaceri, pentru a discuta modalitatile optime prin care BM poate sprijini in continuare dezvoltarea Romaniei''. 

''Intalnirile se vor concentra pe oportunitatile si provocarile cu care se confrunta Romania, o tara cu nivel mediu al veniturilor, si pe reformele necesare in contextul actual din Uniunea Europeana", sustine sursa citata. 

Oficialul BM va fi insotit de o delegatie alcatuita din Frank Heemskerk, director executiv, Philippe Le Houerou, vicepresedinte pentru Europa si Asia Centrala, Mamta Murthi, director de tara, Elisabetta Capannelli, director de tara, Thomasz Telma, director regional al IFC, Stefan Nanu, director executiv alternativ si Ana Maria Mihaescu, reprezentantul rezident al IFC la Bucuresti. 

La sfarsitul lunii aprilie, premierul Victor Ponta anunta ca directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, si presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, sunt asteptati in lunile urmatoare la Bucuresti. 

"Vreau sa va spun ca in Romania urmeaza sa vina presedintele Bancii Mondiale - vine luna viitoare; vine doamna Lagarde, presedinta FMI, in luna iunie, daca nu ma insel. Toate lucrurile acestea inseamna niste mici piese in acel puzzle si nu doar vizita in Germania sau vizita la Varsovia pentru a ma vedea cu premierul Donald Tusk sau vizita in Spania (conteaza - n.r.). Toate aceste lucruri inseamna incredere. Traim intr-o lume globala in care nu poti sa zici ca 'nu ma intereseaza ce se intampla dincolo de granitele mele'", a spus Victor Ponta, la sfarsitul lunii aprilie. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: