Majoritatea romanilor nu sunt de acord cu trecerea la euro

Data publicarii: 09-05-2013 | Finante-Banci

Aproape 60% din romani considera ca inlocuirea leului cu euro nu este o masura buna, in vreme ce putin peste o treime din populatie ar fi de accord cu aceasta, potrivit barometrului de opinie "Adevarul despre Romania", realizat de INSCOP Research.

La inceputul anului, premierul Victor Ponta a anuntat ca intrarea Romaniei in zona euro in 2015 nu mai reprezinta o tinta credibila, dar obiectivul nu trebuie abandonat, orizontul pentru finalizarea acestui proces fiind acum in jurul anului 2020. La jumatatea lunii aprilie, Guvernul a adoptat Programul de convergenta 2013-2016, document care estimeaza principalele date cu care executivul va lucra in 2013, precum si asteptarile din viitorul mediu la care se va raporta. Documentul este destinat si Comisiei Europene.

In Programul de convergenta 2013, Executivul nu mai avanseaza o data certa de aderare la zona euro, asa cum facea pana acum, cand se angaja la obiectivul 2015 de adoptare a monedei unice. 

La 6 ani dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, 35% dintre cei care au participat la studiul amintit apreciaza ca admiterea tarii noastre in blocul comunitar a adus mai degraba avantaje, in vreme ce peste 21% considera ca procesul a generat mai multe dezavantaje. Aproape 34% nu vad in procesul respectiv nici avantaje.

Integral in EVZ.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: