BVB a obtinut un profit net de 1,53 milioane lei in primul trimestru din 2013

Data publicarii: 10-05-2013 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ a obtinut un profit net de 1,53 milioane lei in primul trimestru din 2013, la o cifra de afaceri de 4,06 milioane lei, marja neta fiind de 38%, potrivit datelor publicate vineri de BVB.

Profitul operational obtinut in primul trimestru din 2013 a fost de 0,66 milioane lei fata de pierderea de 0,72 milioane lei din ultimul trimestru al anului 2012. Scaderea fata de profitul de 1,93 milionae lei inregistrat in intervalul similar al anului trecut a avut loc in principal pe fondul scaderii veniturilor. 

Marja profitului operational a fost 16% in perioada ianuarie-martie 2013. Activitatea financiara a generat in trimestrul I 2013 un profit de 1,13 milioane lei, cu 8% mai redus fata de trimestrul I al anului precedent, ca urmare a diminuarii veniturilor din dobanzi pe fondul scaderii nivelului lichiditatilor, diminuare compensata partial prin cresterea usoara a diferentelor favorabile de curs valutar nete inregistrate in primele trei luni ale anului. 

BVB a incheiat primele trei luni ale anului cu o cifra de afaceri de 4,06 milioane lei, in crestere cu 19% fata de trimestrul precedent, in principal datorita revitalizarii valorii tranzactiilor pe piata reglementata de actiuni in luna martie 2013. 

Fata de trimestrul I 2012, cifra de afaceri se situeaza cu aproape 20% mai jos, perioada ianuarie-martie 2012 reprezentand pentru piata reglementata de actiuni al treilea cel mai bun trimestru din ultimii 5 ani, perioada in care a fost derulata si oferta publica secundara a 15% din capitalul Transelectrica. 

In perioada analizata, capitalizarea companiilor romanesti listate la BVB a urcat cu 8% (in euro), aceasta fiind cea mai buna performanta comparativ cu statele din regiune, conform datelor publicate de Federation of European Securities Exchanges. 

Fata de ultimul trimestru din 2012, cheltuielile operationale au fost cu 19% mai scazute, reduceri fiind inregistrate pentru cheltuielile de personal si serviciile prestate de terti. 

Cheltuielile operationale s-au situat cu 10% peste valoarea din trimestrul I 2012, in principal ca urmare a cresterii cheltuielilor de personal (echipa manageriala fiind completata abia in ultimul trimestru al anului 2012). Cheltuielile legate de investitiile realizate in primul trimestru al anului, respectiv cheltuiala cu amortizarile si cheltuiala cu TVA fara drept de deducere, au inregistrat de asemenea cresteri semnificative, precizeaza BVB.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: