BERD mentine la 1,4% estimarile de crestere economica pentru Romania in 2013

Data publicarii: 10-05-2013 | Finante-Banci

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a pastrat, vineri, nemodificate estimarile privind ritmul de crestere economica ce va fi inregistrat de Romania in acest an, la 1,4%, informeaza Financial Times.

In schimb, referindu-se pe ansamblu la zona sa de activitate, BERD s-a aratat mai pesimista decat era in luna ianuarie cu privire la evolutia economiilor in care investeste. BERD prognozeaza in prezent o crestere economica de 2,2% in acest an pentru Europa de Est, Asia Centrala si de Sud si zona Mediteranei, mai putin fata de avansul de 3,1% pe care il estima in luna ianuarie. 

BERD a fost creata in anul 1991 pentru a sprijini fostele state comuniste din Europa de Est sa treaca la economia de piata si recent, dupa evolutiile generate de 'Primavara araba', si-a extins zona de actiune in spatiul mediteranean (Egipt, Iordania, Maroc si Tunisia). De la inceputul operatiunilor in Romania, banca a investit aproximativ 6 miliarde de euro in peste 315 de proiecte in domeniile financiar, corporativ, infrastructura si energie, mobilizand investitii suplimentare de aproape 11 miliarde euro. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: