Salariul directorului general RATB, mai mic cu 50% decat cel al executivilor;salariul mediu - 2.100 lei

Data publicarii: 14-05-2013 | HR/Cariere

Salariul directorului general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) se ridica lunar la o suma neta de 4.447 de lei, in timp ce directorii executivi sunt remunerati cu sume mai mari cu 50% deoarece sunt incadrati conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Munca.

Potrivit unui comunicat al RATB, remis luni AGERPRES, directorul general al RATB beneficiaza de o remuneratie lunara acordata prin contractul de mandat, stabilita in conformitate cu OUG nr. 79/2008, la nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de viceprimar, aceasta fiind in cuantum net de 4.477 lei. 

Pe de alta parte, directorii executivi sunt incadrati conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Munca aplicabil. 

In aceste conditii, venitul net lunar obtinut de directorul de infrastructura se ridica la 6.724 lei, a celui de resurse umane la 6.724 lei, directorul tehnic - 6.898 lei, director exploatare - 6.898 lei, director economic - 6.898 lei, director comercial - 6.898 lei, director Uzina RATB - 5.442 lei. 

RATB precizeaza ca suma de 23.000 lei, vehiculata in presa ca fiind salariul lunar al unui director RATB, nu este conforma cu realitatea. 

"Pentru a elimina confuziile si dezinformarea opiniei publice subliniem faptul ca aceasta suma a fost obtinuta in iulie 2010, de catre Directorul de Resurse Umane, Gheorghe Rebegeanu, atunci cand a iesit la pensie. Aceasta cifra nu reprezinta salariul lunar al fostului director, ci venitul obtinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Munca, din cumularea salariului lunar plus prima de vacanta (80% din salariul de baza) plus doua salarii de baza acordate angajatilor la pensionare", se mai mentioneaza in comunicat. 

RATB are 11.000 de angajati, iar salariul mediu este in jurul valorii de 2.100 lei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: