Agathon (FPTS): Nu stim nimic despre o intalnire cu ministrul Maria Grapini, pe tema impozitarii IMM-urilor

Data publicarii: 14-05-2013 | Afaceri

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca nu a fost informat cu privire la o eventuala intalnire care ar trebui sa aiba loc peste doua zile, intre patronate, Ministerul pentru IMM-uri si Turism si Ministerul de Finante, pentru a finaliza proiectul legat de impozitarea intreprinderilor mici si mijlocii.

"Nu am fost informati despre o eventuala intalnire care ar trebui sa aiba loc peste doua zile, intre patronate, ministerul pentru IMM-uri si Turism si Ministerul de Finante, pentru a finaliza proiectul legat de impozitarea intreprinderilor mici si mijlocii. De asemenea, nu stim la ce coduri CAEN se refera studiul pilot realizat la nivelul Ministerului pentru IMM-uri, studiu ale carui rezultate ar trebui sa se aplice din iulie", a afirmat Dan Matei Agathon. 

In ceea ce priveste declaratia facuta, luni, de ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, cu privire la nivelul foarte mare de nefiscalizare in Romania in multe domenii, Agathon a precizat ca este vorba de o grava eroare de documentare. 

"Doamna ministru Maria Grapini a declarat ca exista un nivel foarte mare de nefiscalizare in Romania in multe domenii, in unele din ele la peste 80% in puncte de varf, si aici s-a referit la turism. Eu consider ca este vorba de o grava eroare de documentare, deoarece este exclus sa avem un grad de nefiscalizare de 80% in puncte de varf, in turism", a spus Agathon. 

Ministrul Maria Grapini a anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca peste doua zile are loc o intalnire intre patronate, Ministerul pentru IMM-uri si Turism si Ministerul de Finante pentru a finaliza proiectul legat de impozitarea IMM-urilor. 

"Este un nivel foarte mare de nefiscalizare in Romania in multe domenii, in unele din ele la peste 80% in puncte de varf, si aici spun turismul. Am facut un studiu, pentru ca asa faceam si in mediul privat ce s-a intamplat pe trei ai in urma, ca nu poti sa iei pe o luna. Care a fost rezultatul modului de fiscalizare in Romania in ultimii 3 ani? Am constatat, cu tristete o spun, ca perceptia care era s-a verificat, adica, sa zicem, in cazul primilor 100 de restantieri la stat, sumele lor sunt egale cu impozitul platit de 430.000 de IMM-uri. Golul acela de la buget a trebuit acoperit prin a pune o noua taxa, sau a mai indrepta ceva sau a mai face presiune prin controale sa mai ia o amenda si asa mai departe. Per total, in buget, acei bani au lipsit. Trebuie sa vedem cum putem sa facem o etica, o crestere a eticii in afaceri", a explicat ministrul delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si turism", a subliniat Maria Grapini.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: