Generali Group a raportat un profit operational trimestrial cu 8 la suta mai mare

Data publicarii: 16-05-2013 | Finante-Banci

 Grupul Generali a incheiat primele trei luni din acest an cu un profit operational de 1,328 miliarde euro, in crestere cu 8% fata de anul trecut, in special pe segmentul de asigurari generale.

Gratie avansului sustinut al profitului operational, Generali a obtinut in primul trimestru un profit net de 603 milioane euro in urcare cu 6,5% fata de cel din perioada similara din 2012, de 567 milioane euro.

Cresterea puternica a profitului operational in trimestrul I a fost determinata, in special, de rezultatul financiar excelent al segmentului de asigurari generale, care a crescut la 520 milioane de euro (+26,6%), ca urmare a imbunatatirii ratei combinate cu 1,8  puncte procentuale, aceasta ajungand la 93,6%.

Pe segmentul de asigurari de viata, rezultatul operational a consemnat o usoara scadere,de 2,6%, pana la 797 milioane euro, comparativ cu 819 milioane de euro cu un an in urma.
 
Performanta operationala s-a datorat productiei solide, dar in usoara scadere, din care, mai mult de 75%, a fost realizata in afara Italiei. Volumul total de prime subscrise de Grup a fost, in acest prim trimestru, de 19,1 miliarde de euro (-2,6%), din care 6,9 miliarde euro au provenit din asigurarile generale.

Asigurarile de viata au inregistrat o usoara scadere, -4,7%, volumul de prime inregistrat fiind de 12,2 miliarde de euro. 

Integral in Capital.ro.