Michelin si Euromaster au inchiriat 4.000 mp in cadrul Global City Business Park

Data publicarii: 16-05-2013 | Imobiliare

 

Numarul total de persoane care lucreaza in cadrul Global City Business Park va ajunge astfel la aproape 2.400

Global City Business Park, unul dintre proiectele de birouri detinute de Global Finance in Pipera, a semnat doua noi contracte. Astfel, incepand cu data de 1 august, companiile Michelin si Euromaster vor ocupa un spatiu de birouri cu o suprafata totala de 4.000 de metri patrati.

"Cele doua contracte au fost incheiate pe o perioada de cinci ani, iar negocierile s-au intins pe parcursul a patru luni. Aceste parteneriate vin intr-o perioada favorabila pentru noi - in prima parte a anului, doi dintre cei mai mari chiriasi reinnoind contractele, Coca-Cola HBC, respectiv Total Soft”, a declarat Ivana Bozjak, Partener si Head of Real Estate in cadrul Global Finance.

Potrivit afirmatiilor sale, Michelin a contractat o suprafata de aprox. 3.450 de metri patrati, in timp ce Euromaster va ocupa aprox. 550 de metri patrati. Cele doua companii vor dispune si de cate un loc de parcare pentru fiecare 50 metri patrati inchiriati, asa cum beneficiaza toti chiriasii Global City Business Park. Intreaga capacitate de parcare subterana a proiectului este de 844 de locuri, ce le suplimenteaza pe cele existente la exterior.

Angajatii Michelin si Euromaster isi vor incepe activitatea in cadrul Global City Business Park incepand cu luna august. Astfel, treptat, numarul persoanelor care lucreaza in cele doua cladiri de birouri va ajunge la aproape 2.400.

"Beneficiile oferite de Global City Business Park, printre care existenta unor spatii de birouri de clasa A cu o eficienta ridicata, chiriile competitive si costurile scazute de mentenanta, comparativ cu alte proiecte similare, au determinat managementul Michelin si Euromaster sa ia decizia relocarii activitatii in cadrul complexului nostru”, a mai spus reprezentanta companiei.

De asemenea, specificatiile tehnice superioare ale cladirii, eficienta si flexibilitatea spatiului disponibil pentru inchiriere ce poate fi amenajat in functie de nevoi, sunt argumente importante pentru un potential partener. La acestea se alatura si asigurarea transportului catre Global City Business Park cu ajutorul unui shuttle bus, direct de la statia de metrou Pipera.

"Principalele motive pentru care am ales Global City pentru sediul central Michelin Romania sunt strans legate de confortul angajatilor nostri, iar noua locatie le va oferi acestora conditii optime de lucru intr-un spatiu modern si intr-o zona in plina expansiune. Pe langa acestea, alti factori importanti in alegerea noii locatii au fost competitivitatea ofertei financiare precum si stabilitatea pe termen mediu si lung pe care ne-o ofera parteneriatul cu Global City”, a declarat Irina Dragan, PR Manager Michelin Romania si Balcani.

Un alt beneficiu ce i-a atras pe noii chiriasi catre Global City a fost existenta unei zone de retail in cadrul proiectului, ce satisface nevoile angajatilor acestora. Astfel, persoanele din intregul complex vor avea acces la o zona special amenajata la parterul celor doua cladiri. Aici, acestia pot gasi un restaurant self service, un business lounge, un coffee shop, un salon de infrumusetare, o farmacie, 2 ATM-uri si un magazin Inmedio.

"In acest fel, personalul chiriasilor nostri beneficiaza de servicii complexe, fara a fi nevoiti sa piarda timp pentru a lua masa in alta locatie. In plus, business lounge-ul asigura un spatiu perfect pentru intalniri de afaceri”, a incheiat Ivana Bozjak.

In acest moment, Global City Business Park are 26 de chiriasi, iar cea mai mare parte a suprafetei inchiriate este ocupata de companii precum Coca-Cola HBC Romania, Total Soft, Call Point, Euroins, Ford, Cycle, ICAP, Global Finance, Daewoo si Monsanto.

# # #
Despre Global City Business Park

Global City Business Park este una dintre principalele cladiri de birouri din zona Pipera detinuta de fondul de investitii imobiliare Global Finance.

Situat in zona de Nord a Bucurestiului, Global City Business Park are o suprafata construita de 56.000 mp si un total de spatii de inchiriat de clasa A de 51.000 mp in doua cladiri.

In plus, proiectul dispune de doua nivele subterane cu 844 de locuri de parcare, ce le suplimenteaza pe cele existente la exterior. Proiectul a fost demarat in octombrie 2007 si a fost finalizat in totalitate in februarie 2010.

Despre Global Finance

Global Finance este un fond de investitii infiintat in 1991 in Atena, Grecia, care administreaza o serie de fonduri de investitii private si imobiliare.

In cei peste 20 de ani de la infiintare, investitiile Global Finance au fost indreptate catre diverse sectoare precum productie, tehnologie, retail, mass-media, telecomunicatii, si real-estate. Astfel, compania a realizat mai mult de 85 de investitii in 11 tari.

Compania a intrat pe piata din Romania in 1996 si, dincolo de biroul din Bucuresti, mai are reprezentante si in Belgrad si Sofia. In Romania, Global Finance a investit in companii din domenii precum tehnologie, telecom, reciclare, farmaceutica, asigurari si real-estate.