Scumpirile sunt principala ingrijorare a romanilor cu privire la nivelul de trai

Data publicarii: 16-05-2013 | Diverse

 

Ingrijorarea romanilor cu privire la scaderea veniturilor personale si siguranta locului de munca a scazut in 2013 fata de anul anterior, insa cresterea preturilor a devenit cea mai importanta preocupare, potrivit datelor Daedalus Millward Brown.

 "Se remarca o scadere a ingrijorarilor respondentilor legate de veniturile personale si de siguranta locului de munca, probabil in contextul optimismului generat de schimbarile politice si de reintregirea salariilor bugetarilor. Temerea legata de cresterile de preturi raman insa constante si reprezinta cea mai importanta preocupare a romanilor. Optimismul general se extinde (oarecum nejustificat) si asupra ingrijorarilor legate de criza financiara globala, epidemii sau razboaie", potrivit ultimei editii a studiului "Nivelul de trai", realizat anual de catre compania de cercetare de piata.

Astfel, ponderea romanilor ingrijorati de reducerea veniturilor personale era in luna ianuarie de 69%, fata de 78,5% in urma cu un an, iar a celor care se tem pentru siguranta locului de munca de 49,3%, fata de 60,3% in ianuarie 2011. Cresterea preturilor a ramas insa la un nivel constant, de 84%. In scadere este si ponderea persoanelor ingrijorate de criza financiara globala, de la 79,7% la inceputul anului trecut la 69,3% in ianuarie 2013. Potrivit Daedalus Millward Brown, principala strategie ca raspuns la criza ramane disciplina mai stricta a bugetelor.

Integral in Adevarul.ro.