Aproape 40 la suta dintre romani isi cauta un job cateva ore bune pe zi

Data publicarii: 16-05-2013 | HR/Cariere
Un sondaj derulat recent de site-ul de recrutare BestJobs.ro printre cei in cautarea unui loc de munca arata ca 37 la suta dintre candidati petrec zilnic cateva ore bune aplicand online sau de pe mobil la job-urile ce le starnesc interesul.
 
In acelasi timp, 21% respondenti aplica la locuri de munca cu o frecventa saptamanala, iar majoritatea romanilor, adica 42% dintre acestia, isi aloca o ora pe zi pentru viitorul lor profesional, cel mai des cautandu-si job prin intermediul platformelor de recrutare cum este BestJobs.ro.
 
Timpul crescut pe care romanii il dedica cautarii unui job se datoreaza, cel mai probabil, diversificarii mijloacelor prin care acestia pot aplica la posturile ce ii intereseaza. De asemenea, aplicatia BestJobs.ro pentru dispozitive mobile faciliteaza aplicarea la locuri de munca de oriunde si la orice ora, candidatul avand astfel libertatea de a aplica chiar si de pe drum.
 
In ceea ce priveste mediile in care romanii isi cauta un job, in topul preferintelor se afla site-urile de job-uri, in contextul in care 90% dintre respondenti prefera sa isi caute de lucru astfel. De asemenea, 7% dintre participantii la studiu mai cauta direct pe Google titlul job-ului ce ii interseaza, in timp ce 3% urmaresc postarile din social media pe acest subiect.
 
Atunci cand isi cauta un loc de munca, 80% dintre candidati cauta sa analizeze cu atentie cerintele postului, per total, in detrimentul remunaratiei financiare, avand in vedere ca doar 2% dintre respondenti au mentionat ca aplica la job-uri in functie de salariul specificat de angajator.
 
Cea mai semnificativa categorie de candidati se afla in sectorul Office jobs, de unde provin peste 40% dintre respondentii sondajului. Totodata, aproape 20% dintre candidati vizeaza job-urile din Inginerie, 17% sunt interesati de un loc de munca in vanzari si 12% cauta un job in marketing.
 
 La ora actuala, pe BestJobs.ro se gasesc peste 4.000 de job-uri, dintre care 400 apartin domeniului Office jobs. Locurile de munca din Inginerie
depasesc 600, iar printre cei mai mari angajatori se numara Rompetrol, Toyota si Siemens.