Sejururi in Romania si strainatate cu pana la 20% mai ieftine, la Targul de turism Vacanta - Constanta 2013

Data publicarii: 16-05-2013 | Turism

Vizitatorii Targului de turism Vacanta - Constanta 2013, manifestare la a doua editie care se desfasoara in perioada 17-19 mai, vor putea beneficia de reduceri de cel mult 20% pentru pachete de vacanta in tara si strainatate, ce includ sejururi la munte, la mare, in Delta Dunarii, croaziere, excursii la Disneyland, vacante exotice, pachete "all inclusive", oferte SPA si balneo.

Presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA) Constanta, Mihai Daraban, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca ofertele vor fi prezentate de reprezentanti ai peste 30 de agentii de turism, tour operatori, hoteluri, pensiuni, asociatii de promovare turistica, pe o suprafata expozitionala de circa 200 de metri patrati, in cadrul unui Mall din Constanta. Traficul estimat este de 5.000 - 10.000 de vizitatori pe zi. 

"Constanta s-a transformat usor, usor intr-un centru expozitional de renume", apreciaza presedintele CCINA. 

Potrivit presedintei Asociatiei Litoral - Delta Dunarii (ALDD), Corina Martin, in cadrul targului se vor desfasura programe folclorice reprezentative pentru diversele destinatii turistice, dar si momente artistice de cafe-concert, programe pentru copii, demonstratii sportive. 

Reprezentanta ALDD sustine ca pe piata romaneasca de turism concurenta trebuie sa fie crescuta. 

"Destinatiile romanesti trebuie sa intre in concurenta unele cu celelalte, trebuie sa ne batem pe piata turistica in primul rand a romanilor pentru ca ea este practic procentul cel mai mare din circulatia turistica totala din Romania. Avem prea putini straini in continuare, din pacate", a mentionat Corina Martin. 

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Sud - Est, Aurelian Marin, a spus ca targul de turism organizat la Constanta ar trebui sa devina o manifestare "permanenta", organizata de doua ori pe an, primavara si toamna. 

"Targul era mai mult decat asteptat si cea mai buna dovada a acestui fapt este participarea impresionanta. Dincolo de numarul de participanti trebuie sa avem in vedere ca expozanti sunt principalii ofertanti de turism din Romania. Sunt cele mai mari firme de turism din Romania care ofera practic intreaga gama de servicii turistice, incepand cu pachete standardizate, pana la pachete la cerere, croaziere, destinatii exotice, orice serviciu turistic de pe lumea asta", a afirmat reprezentantul ANAT Sud-Est. 

Din punctul de vedere al reprezentantului tour-operatorului german TUI in Romania, Ciprian Popescu, targul este o consecinta a importantei pe care o are turismul. 

"De fapt, acest targ de turism nu este o initiativa, este o consecinta a faptului ca trebuia sa-si gaseasca si turismul binemeritatul loc. Cam tarziu din punctul nostru de vedere", a spus Popescu. 

Targul de turism Vacanta - Constanta 2013 este organizat de CCINA si ANAT, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica (FAPT) prin ALDD. 

Sursa: AGERPRES