Basescu: Statul ar trebui sa fie primul cumparator al pamantului scos la vanzare de cetateni

Data publicarii: 16-05-2013 | Afaceri

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi ca statul are obligatia sa creeze o agentie care sa aiba dreptul de prim cumparator atunci cand proprietarii doresc sa-si vanda pamantul.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca statul roman are obligatia de a infiinta o agentie care sa aiba dreptul de prim cumparator atunci cand proprietarii romani doresc sa-si vanda pamantul, referindu-se la problema vanzarii de pamant catre straini,.

"As mai ridica o problema legata de vanzarea pamantului. In mod categoric acest lucru tine si de Guvern, si de proprietarii de pamant. Daca tot ne place sa spunem ca nu ne vindem tara, as vrea sa vad ca romanii nu-si vand pamantul. Este prima conditie ca pamanturile sa nu fie vandute - sa nu existe oferta de vanzare", a spus Basescu.

El a aratat ca, in acelasi timp, nici statul nu poate sta indiferent la aceasta problema.

"Categoric, statul are obligatia sa creeze o agentie care sa aiba dreptul de prim cumparator atunci cand proprietarii doresc sa-si vanda pamantul. Este, cred eu, o solutie care sa previna scaparea de sub control a productiei agricole", a spus seful statului.

El a aratat ca Romania trebuie sa produca in primul rand pentru ea si trebuie sa-si asigure nevoile de hrana ale populatiei.

Integral in Economica.net