SURPRIZA in topul miliardarilor: Carlos Slim a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume

Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci

Bill Gates, co-fondator al Microsoft, a redevenit cel mai bogat om al planetei, pentru prima oara din 2007 incoace cand a mai detinut acest titlu. Averea sa a ajuns la 72,7 miliarde dolari, dupa ce a sporit de la inceputul anului cu circa 10 miliarde, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Gates, in varsta de 57 de ani, a ajuns sa il depaseasca cu 550 milioane dolari pe mexicanul Carlos Slim, a carui avere era evaluata, la ora 4 p.m. la New York, la 72,1 miliarde dolari. Prin contrast cu Gates, averea lui Slim a scazut in acest an cu 3,1 miliarde dolari. Astfel, in mai putin de cinci luni, Gates a recuperat intreaga diferenta de 12,5 milliarde dolari pe care o avea fata de Slim la inceputul anului.

Averea lui Bill Gates a avansat in special datorita aprecierii puternice a actiunilor Microsoft, cu 28%, de la finele lui 2012 pana in prezent. Agregat, averea lui Gates a crescut in acest an cu 15,9%.

In cazul lui Slim, averea sa a scazut in acest an cu 2 miliarde dolari dupa ce Congresul Mexican a penalizat pozitia dominanta pe piata a America Movil SAB, compania de frunte a lui Slim.

"Cand vorbim despre reforma intr-o tara care in general e saraca, iar cineva este Numarul 1 pe lista bogatilor lumii, atunci asta nu e un lucru bun”, spune managerul unei companii de administrare a activelor, din New York.

Integreal in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: