Un american de la Lazard a fost numit in consiliul de supraveghere al BCR

Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci

Bancherul american Brian O'Neill, 60 de ani, a primit un mandat de trei ani ca membru al consiliului de supraveghere al BCR, cea mai mare banca de pe piata, nominalizarea sa fiind trimisa spre aprobare la BNR.

O'Neill este incepand din 2007 si membru in consiliul de supraveghere al bancii austriece Erste Grup, care controleaza aproape 94% din actiunile BCR. Americanul este din 2009 vice chairman al titratei banci de investitii Lazard International. Anterior el lucrase in Trezoreria SUA, insa cea mai mare parte a carierei si-a desfasurat-o la JP Morgan Chase, unde pe parcursul a 30 de ani a detinut pozitii executive pe investment banking pentru America Latina si Canada. Si Andreas Treichl, CEO al Erste si presedinte al consiliului de supraveghere al BCR, si-a inceput cariera in SUA la fosta Chase Manhattan Bank in 1977. 

Pe langa O'Neill, BCR il va avea ca nou administrator pe Gernot Mittendorfer, vicepresedinte executiv pe risc al Erste Group. Cei doi vor prelua dupa obtinerea autorizarii de la BNR pozitiile ramase libere dupa incetarea mandatelor lui Bernhard Spalt si Mihai Fercala. Florin Pogonaru si Tudor Ciurezu, seful SIF Oltenia - singura SIF care mai are actiuni la BCR -, au primit noi mandate de trei ani, alaturi de austriecii Andreas Treichl, Manfred Wimmer si Herbert Juranek.

Sursa: BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: