Presedintele Stratfor: Daca nu sunteti in eurozona, nu fiti nebuni sa intrati!

Data publicarii: 17-05-2013 | Finante-Banci

Presedintele companiei Stratfor, George Friedman, este de parere ca Romania nu ar trebui sa intre in zona Euro. "Daca nu sunteti in eurozona, nu fiti nebuni sa intrati!", a spus presedintele Stratfor, citat de Agerpres.

Friedman a mai declarat ca Uniunea Europeana este ca o "competitie intre solutie si speranta", fara sa se stie niciodata care dintre ele este prima. "Cele 27 de tari nu le putem armoniza. Daca acest lucru ar fi posibil, ar insemna ca trebuie sa dam cuiva in cap. Cui?", a adaugat politologul american.

Referitor la tara noastra, Freidman a precizat ca este un stat suveran cu foarte multe posibilitati, dar trebuie sa acceptam pretul acestei suveranitati.

Intrebat daca politica NATO ar avea de castigat daca viitorul secretar general va fi ales din zona Europei de Rasarit, Friedman a spus ca asta nu inseamna ca se vor cumpara mai multe avioane de lupta. "Daca secretarul general al NATO va fi din Europa de Rasarit va cumpara mai multe avioane de lupta? Nu cred! (...) Daca nu va puteti controla propria tara, nu va asteptati ca SUA sa va ajute", a subliniat unul dintre cei mai influenti politologi americani.

El a adaugat ca tara noastra are nevoie de investitii straine, dar decizia apartine romanilor. "Daca romanii cred ca o duc mai bine fara aceste investitii, este decizia romanilor", a precizat presedintele Stratfor.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: