Cu cat ramane dupa plata comisionului de administrare un client care depune 1.000 de lei in contul curent si retrage banii dupa o luna fara sa faca nicio tranzactie

Data publicarii: 20-05-2013 | Finante-Banci

Un client care depune 1.000 de lei in contul curent, dar nu face nicio plata timp de o luna si ulterior se hotaraste sa inchida contul ajunge sa scoata cu pana la 12,5 lei mai putin decat a depus avand in vedere ca in cele mai multe cazuri bancile nu bonifica sumele la vedere.

Doar doua banci din primele 20 din sistem, respectiv Banca Transilvania  si Citibank, nu percep comision pentru administrarea contului curent, in timp ce restul au tarife cuprinse intre 1 leu si 7,5 lei pe luna, potrivit datelor de pe site-urile institutiilor de credit.

Comisioanele reprezinta o sursa sigura de venit pentru banci, iar majorarea acestora reprezinta un mod facil de a obtine venituri, in conditiile in care revenirea pe profit este esentiala dupa trei ani in care sistemul bancar a acumulat pierderi din ce in ce mai mari.

  Cel mai mare comision de administrare a contului curent este perceput de UniCredit Tiriac, care isi taxeaza clientii cu 7,5 lei/luna. UniCredit are insa in oferta un pachet ce contine cont curent si card de debit, a carui administrare costa 20 de lei/an (circa 1,7 lei/luna), reprezentantii bancii afirmand in trecut ca au pus un pret mare la contul curent tocmai pentru a descuraja clientii sa aleaga un produs simplu in detrimentul unui pachet.

Integral in ZF.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: