TAROM si-a limitat pierderile la 66 milioane lei, in primele patru luni din 2013

Data publicarii: 21-05-2013 | Economie

Compania TAROM si-a limitat pierderile la 66 milioane de lei dupa primele patru luni din acest an, cu 30 de milioane de lei mai putin fata de suma prognozata in planul de management, potrivit unui comunicat al companiei remis, luni AGERPRES.

Pierderile financiare au fost reduse cu 36 milioane de lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. 

'Rezultatele financiare provizorii arata ca am reusit sa reducem pierderile estimate. Vorbim de o imbunatatire cu 6% a rezultatelor financiare ale lunii aprilie fata de cele prognozate in Planul de Management si cu 15% fata de bugetul anual. In mod cumulat, pe primele 4 luni, am reusit sa limitam pierderile la 66 milioane lei, cu 30 milioane lei mai putin decat ceea ce a fost prognozat in planul de management. In primele 4 luni ale anului 2013, pierderile financiare au fost reduse cu 36 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce inseamna o imbunatatire a rezultatelor cu 35%. In plus, rezultatele bune ale vanzarilor si prognoza de venituri pe luna mai sunt alti indicatori care ne incurajeaza sa credem ca suntem pe un drum bun si construim o baza solida pentru indeplinirea planului de management si trecerea pe profit, mai curand decat a fost prognozat', a declarat Christian Heinzmann, director executiv TAROM. 

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. TAROM este membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010, a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 si a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: